Business name : Aabenraa Sejl Club

Dansk Sejlsport i almindelighed og Aabenraa Sejl Club i særdeleshed har mistet en kæmpe arbejdskraft og et stort menneske.

På vegne af Aabenraa Sejl Club har jeg påtaget mig opgaven at skrive et mindeord om Jan Wojtczak. Jan var ikke, som society er flest. Jan var en arbejdshest, uegennyttig og en individual, der havde mod til at redegøre for sine holdninger og lytte til andres.

Det, der canine især gjorde Jan stor, var hans evne til at tilpasse sine holdninger, så de altid arbejdede frem mod det, som han anså som det ypperste, nemlig en god løsning.

I mine år som medlem af bestyrelsen for Dansk Sejlunion, og i mit frivillige arbejde i Aabenraa Sejl Club, har jeg ikke mødt en individual, der som Jan stillede sagen før sig selv.

Han så hele tiden behovet for nook gode løsning frem for behovet for selvprofilering. Måske er det også derfor, at der ikke er mange, der ved, hvor aktiv Jan var.

Han var i arbejdstøjet til det sidste, og jeg ved, at der er mange bestyrelser og foreninger, der med et slag har mistet en væsentlig arbejdskraft, og frem for alt nook der sikrede, at der var fremdrift i processen. Omhyggelighed var et af Jans kendetegn, og jeg har endnu ikke oplevet, at Jan var mødt uforberedt til et af de mange og ofte omfattende bestyrelsesmøder eller arrangementsmøder, hvor vi har delt opgaver ud. Cave omhyggelighed og seriøsitet vil altid stå som et forbillede.

Tilbage til overskriften. Indtil det sidste var Jan en aktiv stævneleder, og hans omhyggelighed og aspiration for stævnet gennemsyrede alt hvad han lavede.

Sidste group vi oplevede dette, var ved et Torm Ungdoms Grand Prix på Aabenraa Fjord i september 2015. Jan var baneleder og havde ansvaret for cave bane, hvor laser-og europajollerne dystede. Stævnet var vigtigt,